Thursday, August 17, 2017

... giving my baby an Horlick! ...

0 cinta utkku
YES! i am mad! gila ko aku tak marah!
anak aku kot baru nak masuk 9bulan. she drink it? of course she is! she just 9months! what you expect.

aku bukanlah nak berlagak pandai or what so ever. but if you give my baby the sweet and then she likes sweet that might be my horor.

yela orang tua akan cakap "ala sikit ajelah tak kenyang pun."
ye. memang sikit but when she knows how to taste it, it will be a worst.

kang kalau aku ajar anak aku sedap kang. dok kata anak aku nak sedap sajo. hello!! mak mana yang bagi anak makan sampah?!

geram weh! gila ko tak seram!

even horlicks tak ada gula ka apa ka. still manis wooi! jangan rosakkan anak aku please.

just tell me yang aku bagi tu dia makan or tak. is that hard!

benggang gila aku rasa! aku nak anak aku minum air kosong. NO SWEET!
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Monday, August 14, 2017

... buruk perangai ...

0 cinta utkku
aku nak citer ni bukan lah pasal orang lain. tapi more to diri sendiri lah kan.

senarnye pagi ni aku malas nak pergi kerja sebab kena bawak kereta suami aku la. manual pulak dah la monday bluesss okay. not happy.

nak jadi cerita aku memang dah set nak ponteng. so tak gosok baju dan tudung tapi nasib baik suami on data handphone aku dan cakap bamyak wasap account masuk pagi ni.

aku apa lagi kelam kelibut lah tengok wasap tuh. tengok tengok executive dan manager aku medical leave.

i was like OH NO!!

kelam kabut lah cakap kat suami, "i have go to work!"

then gosok baju cincai. bayangkan masa tu dah jam 7.45am. really late. so late. damn late.

pakai tudung dan bedak sikit then angkat anak dan siap.

fuuh! keluar rumah jam 8.10am not bad la kan for mother of two. hehe. sempat beli sarapan. tinggalkan anak and they smile. Alhamdulillah anak anak membesar dengan elok dah. mereka faham. gerak jam 8.25am. drive drive sampai office jam 8.52am.

okay la with manual car i can arrived on time juga, actually masuk office jam 8.15am.

sebenarnya aku nak cakap yang aku lupa gosok gigi pagi tadi. HAHAHHA! serius. sampai office aku rasa gigi aku semacam. rupanya tak gosok. nasib baik aku ada chewing gum okay. so may nafas still segar bugar seperti gosok gigi. haha!

actually tak berapa sedap hati. tak tahu kenapa.

eh aku nak cerita pasal mimpi. aku boleh pulak tertiba mimpi dapat anak kembar. sepasang pulak tu. hari ni tengok Video pendek pasal anak omputih yang Emma dan Mila tu. comel wooi! syok betul hehe.

okay itu saja hari ini. buruk pernagai aku tak gosok gigi. HAHAHHAH!





❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Tuesday, August 8, 2017

... TAK BOLEH SOLAT ASAR DI TEMPAT KERJA ...

0 cinta utkku
aku nak luahkan lah apa yang terbuku kat hati ini kan. wehh! geram wehh!


ada la makcik ni 1 tempat keje dengan aku. die tu manager department lain. bukan manager aku la tapi.

nak pendekkan cerita. die tu kan aduhh! tak bagi solat asar kat sini. dah la balik keja pukul 6 petang. aku nak balik rumah, sampai rumah kul 6.30 petang. ambil anak bawak balik pastu bergaduh lagi dalam rumah bile nak solat nye kan. aduhh geram wehh!

kiteorang ni ada la masa 10minit untuk mengemas meja o apa apa la. ada sorang budak department lain pergi solat lah lagi 10minit nak balik. pun jadi isu.

aku memang tak suka makcik ni ko tau tak. sebab nye makeup tebal satu. lagi satu dah la anak anak dah besar kan. die boleh lah berdatim berdua dengan nepal sini. aduuhh! tak sedo diri betul makcik ni. eh eh! geram wehh!

die dengan staff die yang lain pun die pilih bulu tau x. budak yang solat lagi 10minit nak balik tu pun rumah jauh gak. tu pun nak jadi isu. dia cakap dia sampai rumah kul 6.30petang. sempat solat. kepala bana giler. huhu. geram weh!

dia bole la anak paling kecik pun umur 16 tahun. anak aku? 8bulan. berkepit aje. tak boleh mak jauh langsung. geram wehh dengan makcik ni. betul betul naik hangin aku.

jujur lah aku cakap. aku tak respek langsung makcik ni. sama dengan kawan die. aku bukan la nak kutuk fizikal orang kan. kawan die tu kaki die tak normal. tapi perangai dengan orang sokmo nak mara sajo. ada aje tak puas hati dan tak kena tau. eh eh!

aku tersalah tepon pun perangai cam setan.

memang aku tak hingin nak berbaik dengan dorang tu. geng makcik setan eh eh!

dah la mara betul aku ni. kecoh betul. dah la hasut bos aku kata tak boleh solat. puihh! macam company ni die yang punya. eh eh!! geram sangat!

bye!

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Usagi Sailor Moon - Link Select