Thursday, May 19, 2016

... mengandung kali ke 2 ...


I never tot I can preggy this early. Lutfy baru setahun. Ngam setahun. When he 1y and 1m aku preggy 1month.
Due date lak genap die 1y9m dan aku menunggu hari.
I know cannot be too early kan. But he grows up. Makin hari makin pandai berjalan. He is!
I miss him. Semalam die nak tido dan die naik katil. Takmau tido depan tv. Sebab ayah tgk bola dan suara tv kuat. Bijak kan die.
Aku tak dapat advance pulak tuh. Jgn nani gji aku tak dapat semua sudah. Ishh! Risau nye la. Nak byr duit kete terpaksa laki aku kuarkan asb. Nak bayar hutang adik die lagi. Bulan ni banyak betul pakai duit. Dan aku betul2 pokai. Dugaan preggy betul.
Well. Aku nak share sikit. Preggy kali ke2 ni memang perlukan kalsium yang banyak banyak! Ko bayangkan ye. Aku bukan jenis minum susu hari2. Aku beli anlene pn jarang minum. Haha! Kekdg lupe okay!
Preggy ni pinggang sakit gile. Kaki lenguh aje. Walaupun aku minum susu 2-3 gelas sehari. Susu ape? Susu kotak HL aje aku boleh telan. Perisa coklat pulak tuh.
Kawan aku lak preggy anak 1st. anak 1st sakit pinggang lagi teruk. Huhu. Tulang punggung nak membesarkan. Die lgsg x minum susu. So die beli la OSTEMATRIX SHAKLEE. Baru 3 hari makan pinggang dah kurang sakit. Kalo tak die tak leh bangun katil 2-3 hari. Dah la kerja, kena lak unpaid.
So aku pun beli la ostematrik ni. Beli kt sape? Akk aku aje. Heheh!! Diskaun byk sikit kan. Hehe! Aku pn baru 2 hari makan. Ok la. Kaki kurang lenguh. Yg pasti pinggang tak sakit sangat. Kalo tak tiap malam mintak laki aku urut. Sampai dia pun penat nak urut.
Preggy anak ke2 ni susah sikit nak manja dengan husben..huhu..sebab ada anak lagi 1 yang masih kecik kan. Pastuh manja lak tuh dengan bapak nye. Dengan mak nye bile nk tido aje diperlukan. Haha!
But my son is adorable okay! Tapi takut orang. Tapi kekadang aje okay.
Harap semua berjalan dengan lancer nanti. Aminn!





❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

0 cinta utkku:

Usagi Sailor Moon - Link Select