Tuesday, July 19, 2011

✖ air dan minyak ✖

kau membawa secawan minyak dan segelas air.kau kata pada aku,minyak dan air boleh bersatu.aku kata,tidak boleh.kau tetap ingin tunjukkan aku buktinya.kau tuang minyak dalam gelas yang berisi air.dan kau kacau bahan itu dengan sebatang kayu bersih.kau kacau dengan penuh sungguh-sungguh.molekul-molekum minyak semakin berpecah.tapi air tetap sebegitu.

kau kacau hinggakan kau kepenatan,kau berhenti.dan terlihat yang minyak dan air tetap tidak boleh bersatu.kau kecewa.kau hampa.kau ingin membuang gelas itu,tapi aku hentikan tindakan kau.dan aku ambil gelas dari tangan kau,dan satu gelas kosong yang lain.aku tujukan gelas-gelas itu pada kau,sambil berkata,cubalah asingakn minyak dengan air.

kau cuba dan cuba.tapi minyak dan air itu tetap melekat bersama.sukar sungguh nak pisahkan.kau mencuka.dengan senyuman aku berkata, ini terbukti cinta kita,bila ia sudah bersatu,sampai mati pun ia masih bersatu.

akhirnya kau tersenyum lebar dengan kelopak mata yang sedikit berair.

walaupun kau minyak dan aku air tidak boleh bersama.tapi cinta kita seperti minyak dan air,bila bersatu,ia akan kekal bersatu,


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

0 cinta utkku:

Usagi Sailor Moon - Link Select