Wednesday, September 20, 2017

... stress out! ...

0 cinta utkku
lately ni aku macam stress out lah. sebab anak anak sebab suami.
entah lah. manusia kan mana pernah rasa puaskan.

actually aku okay saja kalau suami aku memujuk.
tapi pagi tadi dia pujuk dah dengan memasakkan nasi goreng. haha!

sedap!

just hoping my son is normal.
and my princess baik baik saja.

amin!


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Friday, September 8, 2017

... when your nightmare is coming ...

0 cinta utkku
i want my best for him.
but still feel like not enough.

dear my son,
im sorry. my mistake. i love you. i do.
but not enough!

aku harap semua baik baik saja. harap dia tidak ada apa apa yang memburukkan.
harap dia normal seperti biasa.

oh anak!

mama minta maaf. kecuaian mama. kekhilafan mama.
maaf!
maaf!

i do love you.

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Thursday, August 17, 2017

... giving my baby an Horlick! ...

0 cinta utkku
YES! i am mad! gila ko aku tak marah!
anak aku kot baru nak masuk 9bulan. she drink it? of course she is! she just 9months! what you expect.

aku bukanlah nak berlagak pandai or what so ever. but if you give my baby the sweet and then she likes sweet that might be my horor.

yela orang tua akan cakap "ala sikit ajelah tak kenyang pun."
ye. memang sikit but when she knows how to taste it, it will be a worst.

kang kalau aku ajar anak aku sedap kang. dok kata anak aku nak sedap sajo. hello!! mak mana yang bagi anak makan sampah?!

geram weh! gila ko tak seram!

even horlicks tak ada gula ka apa ka. still manis wooi! jangan rosakkan anak aku please.

just tell me yang aku bagi tu dia makan or tak. is that hard!

benggang gila aku rasa! aku nak anak aku minum air kosong. NO SWEET!
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Monday, August 14, 2017

... buruk perangai ...

0 cinta utkku
aku nak citer ni bukan lah pasal orang lain. tapi more to diri sendiri lah kan.

senarnye pagi ni aku malas nak pergi kerja sebab kena bawak kereta suami aku la. manual pulak dah la monday bluesss okay. not happy.

nak jadi cerita aku memang dah set nak ponteng. so tak gosok baju dan tudung tapi nasib baik suami on data handphone aku dan cakap bamyak wasap account masuk pagi ni.

aku apa lagi kelam kelibut lah tengok wasap tuh. tengok tengok executive dan manager aku medical leave.

i was like OH NO!!

kelam kabut lah cakap kat suami, "i have go to work!"

then gosok baju cincai. bayangkan masa tu dah jam 7.45am. really late. so late. damn late.

pakai tudung dan bedak sikit then angkat anak dan siap.

fuuh! keluar rumah jam 8.10am not bad la kan for mother of two. hehe. sempat beli sarapan. tinggalkan anak and they smile. Alhamdulillah anak anak membesar dengan elok dah. mereka faham. gerak jam 8.25am. drive drive sampai office jam 8.52am.

okay la with manual car i can arrived on time juga, actually masuk office jam 8.15am.

sebenarnya aku nak cakap yang aku lupa gosok gigi pagi tadi. HAHAHHA! serius. sampai office aku rasa gigi aku semacam. rupanya tak gosok. nasib baik aku ada chewing gum okay. so may nafas still segar bugar seperti gosok gigi. haha!

actually tak berapa sedap hati. tak tahu kenapa.

eh aku nak cerita pasal mimpi. aku boleh pulak tertiba mimpi dapat anak kembar. sepasang pulak tu. hari ni tengok Video pendek pasal anak omputih yang Emma dan Mila tu. comel wooi! syok betul hehe.

okay itu saja hari ini. buruk pernagai aku tak gosok gigi. HAHAHHAH!





❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Tuesday, August 8, 2017

... TAK BOLEH SOLAT ASAR DI TEMPAT KERJA ...

0 cinta utkku
aku nak luahkan lah apa yang terbuku kat hati ini kan. wehh! geram wehh!


ada la makcik ni 1 tempat keje dengan aku. die tu manager department lain. bukan manager aku la tapi.

nak pendekkan cerita. die tu kan aduhh! tak bagi solat asar kat sini. dah la balik keja pukul 6 petang. aku nak balik rumah, sampai rumah kul 6.30 petang. ambil anak bawak balik pastu bergaduh lagi dalam rumah bile nak solat nye kan. aduhh geram wehh!

kiteorang ni ada la masa 10minit untuk mengemas meja o apa apa la. ada sorang budak department lain pergi solat lah lagi 10minit nak balik. pun jadi isu.

aku memang tak suka makcik ni ko tau tak. sebab nye makeup tebal satu. lagi satu dah la anak anak dah besar kan. die boleh lah berdatim berdua dengan nepal sini. aduuhh! tak sedo diri betul makcik ni. eh eh! geram wehh!

die dengan staff die yang lain pun die pilih bulu tau x. budak yang solat lagi 10minit nak balik tu pun rumah jauh gak. tu pun nak jadi isu. dia cakap dia sampai rumah kul 6.30petang. sempat solat. kepala bana giler. huhu. geram weh!

dia bole la anak paling kecik pun umur 16 tahun. anak aku? 8bulan. berkepit aje. tak boleh mak jauh langsung. geram wehh dengan makcik ni. betul betul naik hangin aku.

jujur lah aku cakap. aku tak respek langsung makcik ni. sama dengan kawan die. aku bukan la nak kutuk fizikal orang kan. kawan die tu kaki die tak normal. tapi perangai dengan orang sokmo nak mara sajo. ada aje tak puas hati dan tak kena tau. eh eh!

aku tersalah tepon pun perangai cam setan.

memang aku tak hingin nak berbaik dengan dorang tu. geng makcik setan eh eh!

dah la mara betul aku ni. kecoh betul. dah la hasut bos aku kata tak boleh solat. puihh! macam company ni die yang punya. eh eh!! geram sangat!

bye!

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Monday, August 7, 2017

... my son ...

0 cinta utkku
eh eh belog ni banyak citer pasal anak aje lah gamak nye. nak popular post g kat belog lagi 1 ya. haha!

aku nak citer pasal anak bujang yang kacak tu. meh sis bagi gambar sikit.

personal picture

so nak jadikan cerita, anak ni dah 2tahun 6bulan still kekadang dia tak bercakap bahasa dewasa la. still in baby language la kan. still tak faham laa kita sebagai dewasa ni kan.

aku still takut bulan ni die check up so aku ingat nak mintak surat untuk jumpa pakar lah. atleast i want to know what the Pakar say kan. harap yang baik baik saja. he is the nicest boy in the world. 

well siapa lagi yang nak puji anak sendiri kan. haha!

doakan anak saya bercakap ya. really want to talk with him. dia pun ada bercakap gak tapi bahasa dia lah. haha

oh ritu aku ada tanya lah kakak aku pasal telinga anak aku. aku tanya lah, "kak anak aku dengar x?"
terus kakak aku cakap "dengar tapi jenis malas nak amik port."

and yes. dia memang malas nak kisah keliling. hahah! tapi die dengar bila die panggil bile dia rasa nak menyahut atau memandang. 

dia pandai tapi pandai sangat untuk ignore keliling.

korang pernah tak tengok TWILIGHT? yang di mana Edward Cullen tak boleh "read" pemikiran Bella. aku ni kuat berangan punya orang. kekadang aku terfikir. macam mana jadi macam Bella. malas nak kisah keliling dan amik port banyak benda. jenis redha aje apa yang akan terjadi kan. hmmm.

tak sangka pulak anak aku macam tu. err. ke kebetulan. haha! nampak tak iolls perasan lebeh. eh eh! hahah!

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Tuesday, August 1, 2017

... anak sudah besar ...

0 cinta utkku
anak yang sulung nama Muhammad Lutfy Hadi, dilahirkan pada 14 february 2015 (hari kekasih).
so sekarang usia dia nak masuk 2tahun 6bulan. besar dah anak aku tu kan.

selalu kan aku g kerja mesti dia menangis. tapi start jumaat lepas, dia sudah tak menangis bila aku pergi kerja.
and i feel like TT________TT

anak dah besar! mak tak boleh move on okay!

bila kita ada anak lelaki, dorang cepat grow up. bila dah menengah ajak g memana mesti malas. tak puas rasa nya membesarkan dia. rindu masa die kecik. senang sangat jaga dia. i miss u sayang. i love u.

just Lutfy belum menyebut fasih seperti budak sebaya dia. insyaAllah dia akan fasih nanti kan. die bercakap cuma bercakap bahasa die saja. nanti Lutfy mesti bercakap cuma makan masa saja kan. InsyaAllah. amin!

anak sudah membesar. hati mak lak semakin tisu. haha! i love my kids a lot!

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Monday, July 31, 2017

... artis oh artis ...

0 cinta utkku
sekarang ini tengah hot pasal artis Aliff Aziz, his wife, Bella Astilah dan Afifah Nasir dan kakak dia, Anzalna Nasir.

actually aku tak la minat Anzalna dulu tapi aku minat baju dia kahwin ritu lawa gilooss. lepas tu bile die keluarkan kenyataan pasal "meroyan" tu terus macam WHAT THE!
silap words lah kan.

okay pasal others aku tak mahu komen lebeh. because im the outsider. just boleh cakap harap Bella keep strong with new baby. pantang betul betul kasi badan cantik. a mom with a kids can be more beautiful than a bitch. betul ni!

pastu kat fb semua kelam kabut. masing masing nak bagi kenyataan yang sebenar. eh eh. malalut lah artikel kat fb ni. pening aku baca. nak naik muntah dah.

artis oh artis.

jap sorang sorang nak perli memerli. eh eh! senarnye perli ni biasa kot. mungki sebab dia tahu perangai memasing kan. mula lah perli.
ala. macam la ko tu tak perli orang yang ko kenal. eh eh!
artis bukan malaikat dan kite semua dah tahu mereka kebanyakan bukan contoh yang terbaik.

betul lah. bila manusia agungkan manusia daripada Nabi. kiamat nak dekat.

aku cuma mampu doa semoga suami aku dimurahkan rezeki dan panjang umur dan sentiasa sayang aku dan anak anak. amin.

sudah lah tu korang nak kacau retis ni. kesian dorang. kemonn! positif in your head pls!


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

... post tak bergambar ...

0 cinta utkku
tadi kat belog lagi 1 aku cerita pasal anak kan. haih! mengantok sebenarnya tau. sangat mengantok tapi malas lak nak tido. haha!

nak citer pasal ape ye, macam tak ada mood lak. bos aku bole pulak kuatkan ekon. mak aihh. sejuk gile lah! okay nak tido. tata!

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Friday, July 21, 2017

... UNCOMFORTABLE TODAY ...

0 cinta utkku
aku tahu hari ini jumaat. but i feel uneasy. so uneasy. uncomfortable langsung.
hadoi! dah la hari ni breastpump buat hal pulak

aku rasa sedih sangat. nak jual barang baby lah. nak kumpul duit beli BP baru lagi. yang jenama PEARL evelove ke huhu,
eve love nak clearkan stock kan. seposly aku beli pearl yang double pump terus kan. waaaaa! ada sesiapa nak beli BP eve love sassy aku tak? plss! aku jual. ada warranty lagi ni, plss!

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Thursday, July 20, 2017

... Not a good parents? ...

0 cinta utkku
what am i suppose to do? i have 2 kids. one girl and 1 boy.
eldest is Boy and young is girl.

nak jadikan cerita kakak aku semua persoalkan cara aku bagi anak aku makan and so on.
bukan aku taknak dengar. i have my own reason okay.
but so damn hurt dorang buat aku macam a stupid mother!!!!

aku takut anak aku alergik sejak adik alergik ikan bilis tau. siyes wehh! gile ko tak seram. kalau naik ruam biasa tak apa lagi lah.
perut anak aku. aku paranoid baca macam macam tau.

perut rosak
masalah usus.
masalah kesihatan

i also want the best for my babies okay.
i am not a stupid mother to ruin my baby.

am i?
lepas discuss dengan suami. dia kata biarlah dorang. dorang lebeh bijak kan.

well ikutkan hati aku ni kalo dorang bijak sangat apa kata dorang jaga anak anak aku. more better. so i can get another baby.

if they sooooo "bijak" why there also have problem?

malas nak cerita lebeh. sakit hati. aku menangis tau kenang benda ni.

woow! feel like stupid mom also okay!



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Wednesday, June 14, 2017

... so tired ...

0 cinta utkku
aku dapatkan rumah prima dah. alhamdulillah nama terpilih. still documents not complete. lepas dapat rumah prima, aku demam, lutfy demam. humaira demam. entah lah. nasib badan kan.

then sekarang bila bincang dengan husband. he seems like melewatkan keadaan. entahlah. nasib lah aku dapat atau tidak rumah tuh. aku redha lah.
bulan puasa ni yang hanya aku mampu berdoa lah semoga ada rezeki nanti. amin. 
nak bayar zakat lah. tapi nak tunggu advance boleh ke. hehe. sat g nak tengok maybank ada duit o tak. duit sale teami kan. moga perniagaan aku laku dan maju. aminn. 
nak jugak lah buat iklan belog kan. hehe. mintak tolong suzlin lah. she might be help me.

moga ada rezeki aku. aminn

... Nana ...

Sunday, May 14, 2017

... realiti atau angan angan ...

0 cinta utkku
pernah tak terfikir nak capaikan angan angan jadi kenyataan.
ye. memang tak mustahil tapi ada yang mustahil.

entahlah.
aku despress sekarang ni. memang tekanan.

dengan keadaan rumah camni. aku macam tak boleh adapt tau.
tak boleh terima hakikat ni.

adakah aku patut terima realiti yang semua ni tak jadi kenyataan. entah lah.

aku nak rumah. rumah yang selesa. tak kira lah. sewa ke atau own by. kenapa orang lain boleh tapi bukan aku?.

kenapa.

aku give up.
aku putus asa.

aku harap anak anak aku sihat dan menjadi manusia yang berjaya.
itu saja.

aku kena terima hakikat ini.
entah lah.tak tahu lah dimana sekat nya rezeki aku.

mungkin betul kata akak opis.
ingat Allah.
Tahajjud
Hajat
Dhuha
Solat 5 waktu
mengaji.
zakat
amalkan dan konsisten dan fokus.

ingat semua ini. pastj berjaya. insyaAllah.

Sent from my Huawei Mobile

Monday, March 13, 2017

... monday blues not! ...

0 cinta utkku

Hari ini bermula lah pagi yang tak seindah pagi lain, mungkin semalam pagi sudah indah so pagi ni Allah menguji kesabaran aku kot supaya aku sentiasa ingat pada dia..

Bermula dengan pagi dimana terjaga dan teringat yang susu adik tak turunkan dari freezer ke chiller.

Pastu pagi dimana adik masih tidur, si lutfy lak crancky.

Pastu nak g keje kena isi minyak pulak. Buang masa saja,dah la lambat g kerja. Nak kena isi minyak lagi.

Otw g kerja lak kete slow nak mampos.

Nasib sampai opis drive 10minit saja.

Ingat kan nasib malang berakhir sampai opis la. Rupenye ada sinambungan. Hmm

Air lak xbape masak aku dah masukkan dalam cawan yang ada susu kmbing, sedih kan.

Malang nasib. Apa boleh buat.

Tak ada mood.

Tak suka

Tapi tabah lah. 

…: Leana :…

Friday, March 10, 2017

... luahan dari hati 10 mac 2017 ...

0 cinta utkku
keadaan makin susah sekarang.
dapat pula dengan orang yang kita sendiri susah nak faham.
bila ditanya tiada jawapan.
sesuatu yang aku sendiri buntu untuk memikirkan.

perkahwinan bukan suatu yang mudah.
memahami
perbincangan
perlu ada haluan
bukan senyap sunyi sepi tanpa jawapan.

dan bukan juga ke arah buntu.

tiada jalan.

tiada apa apa

kosong.

diam bukan bermakna kalah

berhenti berlari bukan bermakna putus asa.

cuma putus harapan.

kuat demi anak
kuat demi kebahagiaan anak
kuat demi senyuman anak.

hai anak, jangan lah cepat membesar. mama rindu kamu.

jangan berhenti berjalan. teruskan berjalan.
akan ada jalan keluar.
Usagi Sailor Moon - Link Select