Friday, July 21, 2017

... UNCOMFORTABLE TODAY ...

0 cinta utkku
aku tahu hari ini jumaat. but i feel uneasy. so uneasy. uncomfortable langsung.
hadoi! dah la hari ni breastpump buat hal pulak

aku rasa sedih sangat. nak jual barang baby lah. nak kumpul duit beli BP baru lagi. yang jenama PEARL evelove ke huhu,
eve love nak clearkan stock kan. seposly aku beli pearl yang double pump terus kan. waaaaa! ada sesiapa nak beli BP eve love sassy aku tak? plss! aku jual. ada warranty lagi ni, plss!

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Thursday, July 20, 2017

... Not a good parents? ...

0 cinta utkku
what am i suppose to do? i have 2 kids. one girl and 1 boy.
eldest is Boy and young is girl.

nak jadikan cerita kakak aku semua persoalkan cara aku bagi anak aku makan and so on.
bukan aku taknak dengar. i have my own reason okay.
but so damn hurt dorang buat aku macam a stupid mother!!!!

aku takut anak aku alergik sejak adik alergik ikan bilis tau. siyes wehh! gile ko tak seram. kalau naik ruam biasa tak apa lagi lah.
perut anak aku. aku paranoid baca macam macam tau.

perut rosak
masalah usus.
masalah kesihatan

i also want the best for my babies okay.
i am not a stupid mother to ruin my baby.

am i?
lepas discuss dengan suami. dia kata biarlah dorang. dorang lebeh bijak kan.

well ikutkan hati aku ni kalo dorang bijak sangat apa kata dorang jaga anak anak aku. more better. so i can get another baby.

if they sooooo "bijak" why there also have problem?

malas nak cerita lebeh. sakit hati. aku menangis tau kenang benda ni.

woow! feel like stupid mom also okay!



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Wednesday, June 14, 2017

... so tired ...

0 cinta utkku
aku dapatkan rumah prima dah. alhamdulillah nama terpilih. still documents not complete. lepas dapat rumah prima, aku demam, lutfy demam. humaira demam. entah lah. nasib badan kan.

then sekarang bila bincang dengan husband. he seems like melewatkan keadaan. entahlah. nasib lah aku dapat atau tidak rumah tuh. aku redha lah.
bulan puasa ni yang hanya aku mampu berdoa lah semoga ada rezeki nanti. amin. 
nak bayar zakat lah. tapi nak tunggu advance boleh ke. hehe. sat g nak tengok maybank ada duit o tak. duit sale teami kan. moga perniagaan aku laku dan maju. aminn. 
nak jugak lah buat iklan belog kan. hehe. mintak tolong suzlin lah. she might be help me.

moga ada rezeki aku. aminn

... Nana ...

Sunday, May 14, 2017

... realiti atau angan angan ...

0 cinta utkku
pernah tak terfikir nak capaikan angan angan jadi kenyataan.
ye. memang tak mustahil tapi ada yang mustahil.

entahlah.
aku despress sekarang ni. memang tekanan.

dengan keadaan rumah camni. aku macam tak boleh adapt tau.
tak boleh terima hakikat ni.

adakah aku patut terima realiti yang semua ni tak jadi kenyataan. entah lah.

aku nak rumah. rumah yang selesa. tak kira lah. sewa ke atau own by. kenapa orang lain boleh tapi bukan aku?.

kenapa.

aku give up.
aku putus asa.

aku harap anak anak aku sihat dan menjadi manusia yang berjaya.
itu saja.

aku kena terima hakikat ini.
entah lah.tak tahu lah dimana sekat nya rezeki aku.

mungkin betul kata akak opis.
ingat Allah.
Tahajjud
Hajat
Dhuha
Solat 5 waktu
mengaji.
zakat
amalkan dan konsisten dan fokus.

ingat semua ini. pastj berjaya. insyaAllah.

Sent from my Huawei Mobile

Monday, March 13, 2017

... monday blues not! ...

0 cinta utkku

Hari ini bermula lah pagi yang tak seindah pagi lain, mungkin semalam pagi sudah indah so pagi ni Allah menguji kesabaran aku kot supaya aku sentiasa ingat pada dia..

Bermula dengan pagi dimana terjaga dan teringat yang susu adik tak turunkan dari freezer ke chiller.

Pastu pagi dimana adik masih tidur, si lutfy lak crancky.

Pastu nak g keje kena isi minyak pulak. Buang masa saja,dah la lambat g kerja. Nak kena isi minyak lagi.

Otw g kerja lak kete slow nak mampos.

Nasib sampai opis drive 10minit saja.

Ingat kan nasib malang berakhir sampai opis la. Rupenye ada sinambungan. Hmm

Air lak xbape masak aku dah masukkan dalam cawan yang ada susu kmbing, sedih kan.

Malang nasib. Apa boleh buat.

Tak ada mood.

Tak suka

Tapi tabah lah. 

…: Leana :…

Friday, March 10, 2017

... luahan dari hati 10 mac 2017 ...

0 cinta utkku
keadaan makin susah sekarang.
dapat pula dengan orang yang kita sendiri susah nak faham.
bila ditanya tiada jawapan.
sesuatu yang aku sendiri buntu untuk memikirkan.

perkahwinan bukan suatu yang mudah.
memahami
perbincangan
perlu ada haluan
bukan senyap sunyi sepi tanpa jawapan.

dan bukan juga ke arah buntu.

tiada jalan.

tiada apa apa

kosong.

diam bukan bermakna kalah

berhenti berlari bukan bermakna putus asa.

cuma putus harapan.

kuat demi anak
kuat demi kebahagiaan anak
kuat demi senyuman anak.

hai anak, jangan lah cepat membesar. mama rindu kamu.

jangan berhenti berjalan. teruskan berjalan.
akan ada jalan keluar.
Usagi Sailor Moon - Link Select