Friday, August 26, 2016

... kelegaan ...

0 cinta utkku
lega sikit pas nages. hahah! merah muka. idung xpayah ckap lah kan. kembang semangkuk lagik. kekek! 
well nak niaga tapi tengah mencari mood lak nak niaga. haraplah kan semua okay nanti. 
nak jugak try jadi agent wax tuh. depa kata tak sakitkan. hahahha!

nk resign ni. tak tau cmne nak cari kerja kosong lagi ni.
mggu dpn g morib lah kan. huhu. ada rezeki ye ada kan.

hrp semua okay. i need to go away from here sebab nanti anak bos jdik bos beso lak.

hrp ada rezeki aku. rezeki adik ni. amin!
…: Leana :…

... khayal ...

0 cinta utkku
this morning not in a good mood at all. 
i miss my baby boi. he such a good boi and clever boi also.
rasa mcm nak cuti lak ni. bwk diri g mne2 la.
aeon mall ke. shopping pastuh tukar baju HAHAHA!

how about that?
do u think i can?
my boss akan sign x leave aku? huhuhu.
nk alasan ape ye. nk shopping pn xde duit ni. haihhh. nk buat kerja gile ni. 
cmne ni? pls lahh!
i need some ideas.
boring betul lah.
haihh!
…: Leana :…

Wednesday, June 29, 2016

... tak ada mood nak raya ...

0 cinta utkku
tak tahu lah kenapa tiba tiba. tapi memang tak ada mood langsung. rasa cam suram aje. walaupun aku belum beli tudung lagi tapi cam malas lak nak mencari. kasut? pakai laa kasut yg aku pakai skrg. buruk pun buruk lah. tak kisah. jnji pakai selipar.

entahlah.

perut pun maki membesar. risau adik besar sangat dan aku takut susah nak bersalin nanti. sedeh nye.

husben pun buat tak tau aje ape yang isterinye fikir dan rasa. cam xde humorsense langsung. entah lah.
aku rasa nak give up langsung. kalo die leh paham adik die. xkn aku yg sebantal dengan die xpaham2 lagi. entah lah. rasa cm nak lari aje. bukan die peduli pun


…: Leana :…

… Searching new house …

0 cinta utkku

Kalo leh nak pindah rumah tahun depan..lepas akikah adik…I need to berubah.

Kuat solat.jgn tinggal kan solat. Dgr ckp husben. Jgn boros..juz hope that..

Alhamdulillah smlm g gm ak juz beli scholl..hahhaha! mengada…laki ak pon layan..selalu die xbg kan..juz nakk beli bagg susu aje tp tggu adik 6m laa kan sbb nk isi mknn die tp fkr2 xpyh kot sbb bkn nye ak pakai pon nt sbb susu kn die kn direct..

Harap sgt2 dpt susu kn die smpai 2thn nt..pastuh dok rmh baruu berjimat sikit..

Nak beli mesin basuh nanti..sbb nanti kalo pindah tak laa kne beli brg lg..juz msuk aje.

Hrp dpt rumah 2nd pn jd la…tggl nak cuci kaki aje. Sbb rmh baru marmar mesti kne isi..lg2 kabinet dapur cm mama tuh kalo die dh ada lg bgs kan. Huhu..

Hrp ada rezeki…

…: Leana :…

Saturday, June 25, 2016

... Overthinking and worst ...

0 cinta utkku

Sudah biasa bila tido aku akan menangis mengenangkan silap ak seharian. Ya. Banyak silap aku. Bukan seharian. Berhari hari sebelum nya.

Aku tak tau macam mana nak cari duit lagi. Niaga dah still xtau la why bisnes tak masyuk cam org lain.

Aku baru stat menyimpan sebulan ni. Oh my. Mata bengkak sebab menangis semalam. Teruk sangat. Nak tido pun menangis. Overthinking yang sangat teruk. Yes.memang teruk..since anak dara lagi.

Im too scared. Dah lama aku nak rumah. Aku rasa itu bukan ikut kawan. Tapi memang nak rumah. Dah lama dah since kawen. Hmm. Belum ada rezeki lagi. Maybe pasni ada yang lebeh elok. Selalu macam tuh kan.

I love my husben so much. I really do. Im so mnyesal gado dgn die semalam. He ignore me. What must i do.

Entah. Bile dah gado xtau cmne nk selesaikan masalah. Aku just harap mencari jalan keredhaan Allah. So the money can come to me.

I hope.

Sent from my Sony Xperia™ smartphone

Friday, June 24, 2016

... Rumah dan tiada lagi ...

0 cinta utkku

Setelah wujud ccris dan aku buat hal lak xbayar kete beberapa bulan. Terus blacklist. So no more angan angan nak ada rumah sendiri. So aku malas nak beraya beriya dah. Comot pon comot lah. Tak peduli dah aku. Janji Lutfy beraya. Aku beraya tapi Lutfy kena merasa beraya. Sbb die kecik lg. Harus lah merasa raya kan.

Entahlah. Aku frush. Sakit hati.

Sent from my Sony Xperia™ smartphone

... normal or c-zer ...

0 cinta utkku
i tot every mom nak bersalin normal kan. termasuk aku.
aku takut gak anak aku beso.
aku makan tak la banyak mana pun.
kerap pun tak berapa.
banyak minum aja.
tapi takut baby beso dan aku terpaksa c-zer.

aku takmau macam tuh.
pls! i dont want.
aku terasa bila org kata nanti kena czer.
aku sedeh.

aku ngadu kat husben dan die cakap, insyaAllah semua normal.
aku harap lah. hanya harapkan doa suami aku ajelah.
dan aku pun perlu solat dan berdoa.

harap dapat normal dan tak jahit.
aminn!




❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Thursday, June 23, 2016

... sometimes sakit perut ...

0 cinta utkku
aku tak tau la normal o tak sbb kali ni preggy sakit perut tak kira waktu. cam Lutfy dlu waktu mgrib die cam mengeras. ni tak keras tapi sebu. mkn sebu minum sebu tak mkn lagi lah sebu kan.

well.

harap semua okay. pernah ngadu kt doctor dan depa kata kalo ada darah turun cepat2 pergi hospital. itu saja jawapan aku dapat.

just pray for me.

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Thursday, May 19, 2016

... mengandung kali ke 2 ...

0 cinta utkku

I never tot I can preggy this early. Lutfy baru setahun. Ngam setahun. When he 1y and 1m aku preggy 1month.
Due date lak genap die 1y9m dan aku menunggu hari.
I know cannot be too early kan. But he grows up. Makin hari makin pandai berjalan. He is!
I miss him. Semalam die nak tido dan die naik katil. Takmau tido depan tv. Sebab ayah tgk bola dan suara tv kuat. Bijak kan die.
Aku tak dapat advance pulak tuh. Jgn nani gji aku tak dapat semua sudah. Ishh! Risau nye la. Nak byr duit kete terpaksa laki aku kuarkan asb. Nak bayar hutang adik die lagi. Bulan ni banyak betul pakai duit. Dan aku betul2 pokai. Dugaan preggy betul.
Well. Aku nak share sikit. Preggy kali ke2 ni memang perlukan kalsium yang banyak banyak! Ko bayangkan ye. Aku bukan jenis minum susu hari2. Aku beli anlene pn jarang minum. Haha! Kekdg lupe okay!
Preggy ni pinggang sakit gile. Kaki lenguh aje. Walaupun aku minum susu 2-3 gelas sehari. Susu ape? Susu kotak HL aje aku boleh telan. Perisa coklat pulak tuh.
Kawan aku lak preggy anak 1st. anak 1st sakit pinggang lagi teruk. Huhu. Tulang punggung nak membesarkan. Die lgsg x minum susu. So die beli la OSTEMATRIX SHAKLEE. Baru 3 hari makan pinggang dah kurang sakit. Kalo tak die tak leh bangun katil 2-3 hari. Dah la kerja, kena lak unpaid.
So aku pun beli la ostematrik ni. Beli kt sape? Akk aku aje. Heheh!! Diskaun byk sikit kan. Hehe! Aku pn baru 2 hari makan. Ok la. Kaki kurang lenguh. Yg pasti pinggang tak sakit sangat. Kalo tak tiap malam mintak laki aku urut. Sampai dia pun penat nak urut.
Preggy anak ke2 ni susah sikit nak manja dengan husben..huhu..sebab ada anak lagi 1 yang masih kecik kan. Pastuh manja lak tuh dengan bapak nye. Dengan mak nye bile nk tido aje diperlukan. Haha!
But my son is adorable okay! Tapi takut orang. Tapi kekadang aje okay.
Harap semua berjalan dengan lancer nanti. Aminn!





❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Tuesday, May 17, 2016

… REZEKI KAN …

0 cinta utkku

Sejujur, ini kandungan kedua.
Mula aku dapat tahu aku mengandung memang mengundang kisah perjalanan hidup aku menghadapi liku liku alahan.
Kali ini mungkin teruk kerana aku ada anak lagi satu yang masih kecil.
Mungkin teruk kerana aku sakit diperut. Rasa seperti mahu sengugut saja.
Bukan mahu menidakkan kandungan ini. Tapi masa mula mula mengalami alahan. Macam macam sakit aku dapat. Bukan nak mengeluh tapi tak tertanggung sakit itu.
Aku dah abaikan anak dan suami dalam waktu yang sama. Dok muntah muntah sampai masuk hospital.
Sampai ada satu tahap aku tak mampu nak hadapi semuakan. Aku pernah bercakap kat suami aku, mak aku, kakak aku yang aku tak mau anak ini.
YA ALLAH berdosanya aku.
Sekarang menginjak 3 bulan dan aku rasa sedikit okay. Muntah petang but okay.
Cume suka minum air sejuk dan bergas. Tapi dah kurangkan gas. Cume sejuk saja.
Harap mabuk ini cepat ilang. Nak makan. Nak g kedai. Nak jalan jalan. Nak berhepi with my husband and son.
Dan juga balik kampong jumpa mentua. Dengar cerita mak mentua tak sihat. Harap mentua sihat selalu. Aminn

-coretan di dalam opis. 12.25am. boring semua cuti-

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Usagi Sailor Moon - Link Select