Monday, July 15, 2013

... Ramadhan day 6 : my mind ...

0 cinta utkku

Sometimes kalau gaduh saja. Aku jadi fedup nak kawin. Dia pun bukan nak pujuk. Hurmm. Entah lah. Kecik hati. Kita dok risaukan dia saja. Dia? Buat tak tahu pula.

Kita tahu kita tak penting. Kita tahu ni bukan sapa sapa. So buat apa dia nak kisah kan?

Love is hard.

Sakit tangan aku genggam tali tanpa sarung tangan. Berbirat tapak tangan aku. Merah dan darah. Tapi pelik kenapa aku masih genggam erat tali ini walaupun aku tahu ia menyakitkan.

Bodoh kah?

Menangis pun tiada guna. Air mata darah pun tiada guna. Entah. Sikit masa saja aku hampir nak terlepas. Sikit saja. Sikit.

Mungkin manusia seperti aku takut. Takut bila aku lepaskan tali itu. Aku yang merana. Takut.

Sent from Yahoo! Mail on Android

Saturday, July 13, 2013

... Ramadhan Day 4 : Decision ...

0 cinta utkku
Well. nak kawin tapi apa yang dimahukan terpaksa tolak tepi demi parents.

minta izin parents. ya! Zj always remind me about this.

*Menahan lapar*

aku kalau boleh nak buat simple like ABC. But parents 1st. Memang adakalanya we fight with parents because ape yang kita nak untuk perkahwinan kita simple.

tapi parents aku, mereka nak yang terbaik dan ye. tak salah.

when i gave my dream and they keep say NO NO NO! then what should i do?

i dont wanna make mama cry again and abah marah gile kat aku. aku taknak bergado sebab benda bodoh ni lagi walaupun benda ni psl mase depan aku.

in my mind, i just want they blesses.

so aku bercakap jujur dengan mereka pasal bajet and they agreed. kalau bajet tak cukup so dorang kena topup sedikit and they agreed.

Alhamdulillah, abah izinkan aku nikah awal. aku nikah dulu dan couple months baru kawin.

atleast nikah dulu, yang lain kemudian aku merancangkan.

atleast abah nak jadi wali aku gak. almost masa gado tuh aku takut die cakap taknak jadi wali. dan mama tahu macam mana relationship aku dengan Zj. Sebab tuh mama nak yang terbaik utk aku.

well. sudah berbincang anak beranak sekarang tunggu si jejaka datang sahaja.

wish me luck. hope all i do diberkati Allah. itu yang terbaik.

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Monday, July 1, 2013

... miss him ...

0 cinta utkku

I never thought that i choose him. Oneday i will put his picture in my belog. But only in here okay.

Semalam jejala kat berjaya hills a.k.a bukit tinggi. Walaupun tak ada pape tapi best sangat tahu. Hurm...

Awak....rindu awak...

Walaupepun aku masih lagi anak manja abah mama. Hahaha!!

Sent from Yahoo! Mail on Android

Usagi Sailor Moon - Link Select