Friday, May 24, 2013

... something that i dream ...

0 cinta utkku
dulu aku pernah berangan nak dapat anak dato' lah. tan sri lah. raja lah. sultan la. janji anak orang kaya. i mean well-known.

actually, sepanjang aku kenal dengan lelaki, yang aku dapat ni semua anak orang kaya. i mean tak la sekaya orang kaya tapi berada lah jugak.

like my ex. bapak die keje satu company ni as Manager. dan agak loaded sebab mak die kerap g salon. siyesly dan akak die belajar without us any biasiswa dan juga ex aku sendiri. 100% father bayarkan. tahu. not as well-known but loaded lah jugak. harte bapak bak kata ex aku.

2nd man. my ex best friend.well. nice. mule-mule tak berapa nampak die cam anak orang berada. yela. dok rumah kampung kan. so tak berapa tahu lah. tapi kawan bapak aku leh tahu. siap cakap kt parents aku yang die ni anak berada gaklah. parents die ada beberapa tanah kelapa sawit. dan betul sebab kawan aku ni belajar pon ditanggung oleh maknya 100%. dan ini serius. dahsyat kan.pastuh dah ada kete yang mak die beli kan CASH$$!! siyes. kiteorg kuar dah tak ada masalah kereta dah. HAHA!

3nd man is zj. i love him. ni pon dok kt felda. well. zaman dulu memang agak susah nak idop. sekarang ni. boleh tahan lah life. rumah pon dah nak dibesarkan. ada 3 tingkat. rumah felda aku tak tahu lah macam mana kan. pastuh kereta adalah 3 biji. bilik ada 7. =_______=" kalah banglo orang kaya. HAHA!

see. semua ini anak berada. bukan orang kaya dan parents dorang tak lah dikenali ramai. tapi dorang boleh la kehidupan agak senang.

macam life aku gak. dulu masa aku kecik2 banyak makan ubi. sekarang nak cari ubi pon susah. HAHAH! but that is life. susah susah sewaktu kecil memang banyak mengajar kite. dan aku harap nanti anak anak aku tahulah macam mana susahnya hidup ini kalo tak usaha kan.

jangan dok sodok anak dengan itu ini. kang depa malas. cam adik aku. hihi~ sempat gak lah selitkan adik. hihi~

semua ayat dalam ini kenangan aku. kot kot ke incik husben aku nak baca ke harap jangan jeles. haha! sesungguhnya saat aku diijabkabulkan, aku akan jatuh cinta terus dengan suami aku 99%. inysyaAllah.


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Tuesday, May 21, 2013

... a friend ...

0 cinta utkku
pernah tak terfikir yang sebenarnya jodoh kita ada di depan mata?
well. i suppose we didnt realise it.
 
pernah tengok cerita HACKS? hanya aku cinta kau seorang.
sad story and i really cry about it.
 
*dush! terkena batang hidung sendiri.*
 
aku tak boleh cakap kat kawan aku yang "i love u."
kalau aku cakap camtuh nanti dia ingat aku cintakan dia.
but i only sayang dia as a friend.
really did.
 
*kuku panjang sila ketip kuku*
 
Friendzone really exist. and it killing me!
 
antara nak kecian atau cinta?
 
well. berkahwin dengan orang yang kita cinta adalah impian.
tapi
berkahwin tanpa kita duga adalah jodoh.
 
aku tahu kawan aku boleh accept this all crazy things. but im afraid to lose a friend.
he is a friend. not an normal friend. but extraordinary friend. :-)
 
aku kena buat 1 surat untuk dia.
ya. surat yang untuk menyakinkan dia yang kita masih boleh berkawan.
kan?
 
i hope so he can accept me.
i do.
…: Nana :…

Monday, May 20, 2013

... leaving you ...

0 cinta utkku
i have a friend.
and he is a man. a very kind one.
i do love him as a friend. yess. i do.
 
something is happening and suddenly i fall in love with other guy.
i dont want to compare both of them.
because every each their personalities have their own special.
 
i love them who they are. not because of me.
 
and i have to leave my own friend.
i regret with what had i done.
i approach a new guy.
i tot we just friend.
when time by time is running, something came from my heart.
 
i tried to avoid it but i cant.
what must i do.
 
i have to asked help from Allah SWT.
i afraid that i couldn't accept what have faith to me.
im afraid im losing every person that i love.
 
and i dont want to lose a friend that i love much.
 
semoga semuanya berjalan dengan lancar.
semoga pilihan ini diberkati Allah.
semoga kawan aku bahagia.
lebih bahagia.
 
aku takut kehilangan dia sebab dia sentiasa ada untuk aku.
aku tahu.
aku takut.
 
harap semua okay.
…: UsagiNana :…

Monday, May 6, 2013

... penat mengayuh seorang diri ...

0 cinta utkku
Apa lagi yang dimahukan.
apa lagi yang dihendakkan
 
cukuplah aku mengayuh seorang diri.
cukuplah ak berjalan seorang diri.
 
aku dah penat.
aku dah tak larat.
 
terlalu banyak aku bertahan dan bersabar.
lelah dengan semua alasan.
lelah dengan semua penipuan.
 
tiada penghujungnya.
cukuplah.
cukuplah.
 

 
…: Nana :…
Usagi Sailor Moon - Link Select