Tuesday, December 10, 2013

... gemuruh ...

0 cinta utkku
one step done.

another step to go.

gemuruh.

takut jika tidak sempurna.

bukan sempurna tapi takut tidak berjalan dengan lancar.

ah!
sindrom sudah sampai.

harapan semuanya yang terbaik

inshaAllah. amin!


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Thursday, November 7, 2013

... type ...

0 cinta utkku
ada sampai satu tahap tuh kita tak mampu nak bertahan lagi.
tapi
sampa bila?
seriusly aku mahu bawak diri.
kemana?
jangan ditanya.

benggang
tekanan dibuatnya

sabar.
sabar selagi mampu.
selagi mampu.

hingga tak mampu


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Tuesday, November 5, 2013

... sungguh marah

0 cinta utkku

Apa yang bole aku buat?
Marah saja mampu.
Simpan dan pendam lagi bagus.
Aku tak inginkan semua nya.
Aku tak ingin!

Sungguh! Aku benci semua nya.
Semuanya.

Sent from Yahoo! Mail on Android

Sunday, November 3, 2013

... november ...

0 cinta utkku

My lovely month. Hellyeay!

I just hope this month much better than before. InshaAllah.

Bakal menjadi tua.
Oh. Takut.
Bakal menjadi dewasa.
Oh gementar.

Bakal menjadi isteri.
InshaAllah.

Sent from Yahoo! Mail on Android

Thursday, October 24, 2013

... apa ...

0 cinta utkku

Apa perasaan bila kita sedih.
Apa perasaan bila kita dibiarkan tika celaru.
Apa perasaan bila kita tak dipeduli.

Apa?

Ingin aku luahkan tapi tak mampu.
Ingin aku telab tapi tak terdaya.

Apa yang patut aku buat?
Apa yang patut dilakukan?

Apa?

Biarkan perasaan ini berlalu pegi.
Biarkan hadapi sendiri.

Apa.

Biarlah mereka.
Biarlah dia.

Mainan manusia memang binasa.
Tusuk ke hati.
Dalam.
Tak berdarah.

Terima kasih.

Sent from Yahoo! Mail on Android

... apa ...

0 cinta utkku

Apa perasaan bila kita sedih.
Apa perasaan bila kita dibiarkan tika celaru.
Apa perasaan bila kita tak dipeduli.

Apa?

Ingin aku luahkan tapi tak mampu.
Ingin aku telab tapi tak terdaya.

Apa yang patut aku buat?
Apa yang patut dilakukan?

Apa?

Biarkan perasaan ini berlalu pegi.
Biarkan hadapi sendiri.

Apa.

Biarlah mereka.
Biarlah dia.

Mainan manusia memang binasa.
Tusuk ke hati.
Dalam.
Tak berdarah.

Terima kasih.

Sent from Yahoo! Mail on Android

... apa ...

0 cinta utkku

Apa perasaan bila kita sedih.
Apa perasaan bila kita dibiarkan tika celaru.
Apa perasaan bila kita tak dipeduli.

Apa?

Ingin aku luahkan tapi tak mampu.
Ingin aku telab tapi tak terdaya.

Apa yang patut aku buat?
Apa yang patut dilakukan?

Apa?

Biarkan perasaan ini berlalu pegi.
Biarkan hadapi sendiri.

Apa.

Biarlah mereka.
Biarlah dia.

Mainan manusia memang binasa.
Tusuk ke hati.
Dalam.
Tak berdarah.

Terima kasih.

Sent from Yahoo! Mail on Android

Wednesday, September 25, 2013

... takut tersilap ...

0 cinta utkku

Astagfirullah.

Jauh jauhkan lah diri ini darinbend yang tak baik.
Aku takut.
Aku takut terlebih gurau membawa padah.

Apa yang patut aku lakukan?
Abaikan.

Aku tak mahu berlaku kesilapan. Aku tak mahu berdepan dengan kesusahan.

Hati bergetar.
Jiwa merana.
Sedih.
Sungguh.

Harapan aku tidak akan pijak jalan yang salah.
Harap aku sentiasa beringat.
Harap sangat.

Dunia ini realiti. Bukan fantasi.
Ingatlah.

Sent from Yahoo! Mail on Android

... takut tersilap ...

0 cinta utkku

Astagfirullah.

Jauh jauhkan lah diri ini darinbend yang tak baik.
Aku takut.
Aku takut terlebih gurau membawa padah.

Apa yang patut aku lakukan?
Abaikan.

Aku tak mahu berlaku kesilapan. Aku tak mahu berdepan dengan kesusahan.

Hati bergetar.
Jiwa merana.
Sedih.
Sungguh.

Harapan aku tidak akan pijak jalan yang salah.
Harap aku sentiasa beringat.
Harap sangat.

Dunia ini realiti. Bukan fantasi.
Ingatlah.

Sent from Yahoo! Mail on Android

... takut tersilap ...

0 cinta utkku

Astagfirullah.

Jauh jauhkan lah diri ini darinbend yang tak baik.
Aku takut.
Aku takut terlebih gurau membawa padah.

Apa yang patut aku lakukan?
Abaikan.

Aku tak mahu berlaku kesilapan. Aku tak mahu berdepan dengan kesusahan.

Hati bergetar.
Jiwa merana.
Sedih.
Sungguh.

Harapan aku tidak akan pijak jalan yang salah.
Harap aku sentiasa beringat.
Harap sangat.

Dunia ini realiti. Bukan fantasi.
Ingatlah.

Sent from Yahoo! Mail on Android

Monday, August 19, 2013

... Meet the parents ...

0 cinta utkku
alhamdulillah. jumpa sudah parents. cincin sudah beli tinggal barang barang hantaran aje dan somethings kot aku kena buat. tapi tak tahu!!!!

nerbesssss!!!!

step 1: kursus kawen.
done. last year dalam kelam kabut lah jugak. haha!

step 2: beli cincin.
done. mse tuh malu gile la. alaa..beli cincin merisik ajelah.

step 3: dia jumpa parents aku.
alhamdulillah done. and oke. my parents okay.

step 4: cincin tunang
sudah. die beli sendiri dan pilih sendiri. nice one!

step 5: jumpa parents dia.
oke. ini panjang cerita. dan waa. jauh lak dari parents aku. sedih. aku lak anak manja. memang susah cikit lah.

step 6: bertandang dari pihak lelaki.
belum lagi. otw~

step 7: Ujian HIV
after tunang maybe

and others step. akan difikirkan.


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Saturday, August 17, 2013

... My Mook ...

0 cinta utkku
This is not Zj. This story about my friend and i call him "Mook".

Mook is my bestesfriend. some people will said FriendZone.

wutever.

Mook, aku tahu kau suka aku kan. Aku sayang kau Mook. Tapi hanya sebagai seorang kawan.

Mook, aku rindukan kau. Kau sekarang belajar jauh dari diri aku. Aku rindukan seorang teman.

Mook sentiasa disisi aku.
Mook sentiasa disamping aku.
Mook tak pernah jemu layan karenah aku.
Mook tak pernah mengadu tentang aku.

Mook, maafkan aku sebab aku lukakan hati kau.

Mook, aku tak sengaja Mook. aku terlalu leka berkawan dengan kau hingga aku lupakan hati kau.
Mook, aku seorang yang kejam. Aku tak layak untuk kau Mook.

Mook, walauapepun kau kawan aku sampai bila bila Mook.

Mook, maafkan aku. Maaf! Aku tak sengaja.

Mook!!


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Monday, July 15, 2013

... Ramadhan day 6 : my mind ...

0 cinta utkku

Sometimes kalau gaduh saja. Aku jadi fedup nak kawin. Dia pun bukan nak pujuk. Hurmm. Entah lah. Kecik hati. Kita dok risaukan dia saja. Dia? Buat tak tahu pula.

Kita tahu kita tak penting. Kita tahu ni bukan sapa sapa. So buat apa dia nak kisah kan?

Love is hard.

Sakit tangan aku genggam tali tanpa sarung tangan. Berbirat tapak tangan aku. Merah dan darah. Tapi pelik kenapa aku masih genggam erat tali ini walaupun aku tahu ia menyakitkan.

Bodoh kah?

Menangis pun tiada guna. Air mata darah pun tiada guna. Entah. Sikit masa saja aku hampir nak terlepas. Sikit saja. Sikit.

Mungkin manusia seperti aku takut. Takut bila aku lepaskan tali itu. Aku yang merana. Takut.

Sent from Yahoo! Mail on Android

Saturday, July 13, 2013

... Ramadhan Day 4 : Decision ...

0 cinta utkku
Well. nak kawin tapi apa yang dimahukan terpaksa tolak tepi demi parents.

minta izin parents. ya! Zj always remind me about this.

*Menahan lapar*

aku kalau boleh nak buat simple like ABC. But parents 1st. Memang adakalanya we fight with parents because ape yang kita nak untuk perkahwinan kita simple.

tapi parents aku, mereka nak yang terbaik dan ye. tak salah.

when i gave my dream and they keep say NO NO NO! then what should i do?

i dont wanna make mama cry again and abah marah gile kat aku. aku taknak bergado sebab benda bodoh ni lagi walaupun benda ni psl mase depan aku.

in my mind, i just want they blesses.

so aku bercakap jujur dengan mereka pasal bajet and they agreed. kalau bajet tak cukup so dorang kena topup sedikit and they agreed.

Alhamdulillah, abah izinkan aku nikah awal. aku nikah dulu dan couple months baru kawin.

atleast nikah dulu, yang lain kemudian aku merancangkan.

atleast abah nak jadi wali aku gak. almost masa gado tuh aku takut die cakap taknak jadi wali. dan mama tahu macam mana relationship aku dengan Zj. Sebab tuh mama nak yang terbaik utk aku.

well. sudah berbincang anak beranak sekarang tunggu si jejaka datang sahaja.

wish me luck. hope all i do diberkati Allah. itu yang terbaik.

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Monday, July 1, 2013

... miss him ...

0 cinta utkku

I never thought that i choose him. Oneday i will put his picture in my belog. But only in here okay.

Semalam jejala kat berjaya hills a.k.a bukit tinggi. Walaupun tak ada pape tapi best sangat tahu. Hurm...

Awak....rindu awak...

Walaupepun aku masih lagi anak manja abah mama. Hahaha!!

Sent from Yahoo! Mail on Android

Friday, June 21, 2013

... aku juga begitu ...

0 cinta utkku
life is not fair or human make it not fair.

aku ini tak punya apa apa. tiada pendidikan yang tinggi. tiada gaji yang tinggi.
tapi.
masih ada manusia yang cemburu pada aku tanpa alasan munasabah dan tak logik.

nak kata aku pandai, tak juga.
nak kata aku lawa, tak juga.
nak kata aku comel, tak juga. 

tahu tak bilamana orang cemburu akan aku, cepat cepat aku lari dari kenyataan itu.
cepat cepat aku menyorokkan diri aku di dalam gua. 
cepat cepat aku mendiamkan diri aku.

aku lihat diri aku di cermin.
mengapa orang dengki pada diri aku?
apakah aku manusia yang hina yang tak layak bahagia seperti orang lain?
tak bolehkah aku bahagia seperti dia, dia dan dia?

bilamana manusia menilai diri aku tanpa jumpa aku.
bilamana manusia marahkan aku tanpa bersuara dengan aku.
bilamana manusia menghina aku tanpa menjeling aku.

tanpa sempat aku ingin membicarakan diri aku, aku sudah dihukum pancung.

mati.
tanpa darah. 

mungkin aku manusia yang tak layak bersuara.
mungkin aku manusia yang hanya layak tinggal di tepi parit.
mungkin aku manusia yang hanya layak makan sisa makanan orang lain.

nampak tak, aku bukan manusia yang terkenal.
aku tak minta semua ini terjadi.
aku tak minta orang cemburukan aku.
aku tak minta aku dihukum tanpa diadili seadil adilnya.

tahu tak aku teringin juga bahagia seperti dia.
aku juga mahu bahagia bersama orang tersayang.
aku juga mahu punya keluarga bahagia seperti mereka.
aku juga mahu menjadi insan yang berguna.

tapi aku tahu.
seluas mana pun bumi ini.
aku tak layak berada di bumi ini.

kerna tempat aku hanya di tepi tepi parit.
elok di pandang hina.
elok disepak.
elok dicaci.

entah entah, kucing pun sudah punya rumah yang mewah.

tapi ingat lah satu sebelum adili diri aku tanpa rela aku.

"AKU MANUSIA YANG PUNYA HATI DAN PERASAAN SEPERTI KALIAN."

ya. aku juga begitu.

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Sunday, June 16, 2013

... i have to lost him ...

0 cinta utkku

For some reason i have to lost him. Now i know who is come between us. This is not a rebound but the true.

Zj came first before my fren. Then i tot zj juz a fren. But im wrong.

Some people said take thw second guy.

The second guy is my fren.
And the 1st one is zj.

This is all my fault. I approach all guy. All my fault.

Im sorry.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, May 24, 2013

... something that i dream ...

0 cinta utkku
dulu aku pernah berangan nak dapat anak dato' lah. tan sri lah. raja lah. sultan la. janji anak orang kaya. i mean well-known.

actually, sepanjang aku kenal dengan lelaki, yang aku dapat ni semua anak orang kaya. i mean tak la sekaya orang kaya tapi berada lah jugak.

like my ex. bapak die keje satu company ni as Manager. dan agak loaded sebab mak die kerap g salon. siyesly dan akak die belajar without us any biasiswa dan juga ex aku sendiri. 100% father bayarkan. tahu. not as well-known but loaded lah jugak. harte bapak bak kata ex aku.

2nd man. my ex best friend.well. nice. mule-mule tak berapa nampak die cam anak orang berada. yela. dok rumah kampung kan. so tak berapa tahu lah. tapi kawan bapak aku leh tahu. siap cakap kt parents aku yang die ni anak berada gaklah. parents die ada beberapa tanah kelapa sawit. dan betul sebab kawan aku ni belajar pon ditanggung oleh maknya 100%. dan ini serius. dahsyat kan.pastuh dah ada kete yang mak die beli kan CASH$$!! siyes. kiteorg kuar dah tak ada masalah kereta dah. HAHA!

3nd man is zj. i love him. ni pon dok kt felda. well. zaman dulu memang agak susah nak idop. sekarang ni. boleh tahan lah life. rumah pon dah nak dibesarkan. ada 3 tingkat. rumah felda aku tak tahu lah macam mana kan. pastuh kereta adalah 3 biji. bilik ada 7. =_______=" kalah banglo orang kaya. HAHA!

see. semua ini anak berada. bukan orang kaya dan parents dorang tak lah dikenali ramai. tapi dorang boleh la kehidupan agak senang.

macam life aku gak. dulu masa aku kecik2 banyak makan ubi. sekarang nak cari ubi pon susah. HAHAH! but that is life. susah susah sewaktu kecil memang banyak mengajar kite. dan aku harap nanti anak anak aku tahulah macam mana susahnya hidup ini kalo tak usaha kan.

jangan dok sodok anak dengan itu ini. kang depa malas. cam adik aku. hihi~ sempat gak lah selitkan adik. hihi~

semua ayat dalam ini kenangan aku. kot kot ke incik husben aku nak baca ke harap jangan jeles. haha! sesungguhnya saat aku diijabkabulkan, aku akan jatuh cinta terus dengan suami aku 99%. inysyaAllah.


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Tuesday, May 21, 2013

... a friend ...

0 cinta utkku
pernah tak terfikir yang sebenarnya jodoh kita ada di depan mata?
well. i suppose we didnt realise it.
 
pernah tengok cerita HACKS? hanya aku cinta kau seorang.
sad story and i really cry about it.
 
*dush! terkena batang hidung sendiri.*
 
aku tak boleh cakap kat kawan aku yang "i love u."
kalau aku cakap camtuh nanti dia ingat aku cintakan dia.
but i only sayang dia as a friend.
really did.
 
*kuku panjang sila ketip kuku*
 
Friendzone really exist. and it killing me!
 
antara nak kecian atau cinta?
 
well. berkahwin dengan orang yang kita cinta adalah impian.
tapi
berkahwin tanpa kita duga adalah jodoh.
 
aku tahu kawan aku boleh accept this all crazy things. but im afraid to lose a friend.
he is a friend. not an normal friend. but extraordinary friend. :-)
 
aku kena buat 1 surat untuk dia.
ya. surat yang untuk menyakinkan dia yang kita masih boleh berkawan.
kan?
 
i hope so he can accept me.
i do.
…: Nana :…

Monday, May 20, 2013

... leaving you ...

0 cinta utkku
i have a friend.
and he is a man. a very kind one.
i do love him as a friend. yess. i do.
 
something is happening and suddenly i fall in love with other guy.
i dont want to compare both of them.
because every each their personalities have their own special.
 
i love them who they are. not because of me.
 
and i have to leave my own friend.
i regret with what had i done.
i approach a new guy.
i tot we just friend.
when time by time is running, something came from my heart.
 
i tried to avoid it but i cant.
what must i do.
 
i have to asked help from Allah SWT.
i afraid that i couldn't accept what have faith to me.
im afraid im losing every person that i love.
 
and i dont want to lose a friend that i love much.
 
semoga semuanya berjalan dengan lancar.
semoga pilihan ini diberkati Allah.
semoga kawan aku bahagia.
lebih bahagia.
 
aku takut kehilangan dia sebab dia sentiasa ada untuk aku.
aku tahu.
aku takut.
 
harap semua okay.
…: UsagiNana :…

Monday, May 6, 2013

... penat mengayuh seorang diri ...

0 cinta utkku
Apa lagi yang dimahukan.
apa lagi yang dihendakkan
 
cukuplah aku mengayuh seorang diri.
cukuplah ak berjalan seorang diri.
 
aku dah penat.
aku dah tak larat.
 
terlalu banyak aku bertahan dan bersabar.
lelah dengan semua alasan.
lelah dengan semua penipuan.
 
tiada penghujungnya.
cukuplah.
cukuplah.
 

 
…: Nana :…

Saturday, April 6, 2013

... You better than others ...

0 cinta utkku
i know that you are clever than me.
I am proud of you.
but sometimes you make me sick!
You make me annoying!

I try to pretend that everything is okay.
but actually dont!
thats why i dont want to talk with you so much.
because when we all talking about one story, you will proud somethings that yours.
yess! i know that you are the better one.
better than me.
but dont do like that.

just because in your siblings that you are the weak one doesnt mean you have to be the great one belongs of us?

sorry.
i try to accept you.
but the way you talk.
the way you treat me.
like Im the dumb one.

make me feels like, WTH!

just because what i trying to said is not always false.
it is true but not too details.

as long as i accept my destiny and i try to fixed it.

you?
you just crying and hope someone will be right by your side.
and told them that your life is the worse one!

please!
we all grow up!
we have a brain.
think before talk!
okay!

i love you as my friend. but you make me hate you most.
just because

you are better than others.

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Thursday, March 21, 2013

... seorang kawan ...

0 cinta utkku
aku ada ramai kawan. but im so scared to share my life story with them.
because my life not so happy.

i hate when someone knew that im not happy.
when im sad about something, i try to be like im so happy in front of them.
i try my best.
and sometimes they dont know but sometimes they know something wrong with me.

when i laugh so loud. means there is something wrong.
but when im not laugh so loud, mean my mood in good.

aku cemburu bila mereka yang punya kawan saling kongsi cerita.
aku?
malas nak kongsi apa-apa.
kerna kehidupan aku, mereka tak boleh buat apa apa.

useless.

even my love story pun mereka hanya mampu dengar.
selesaikan?
hanya diri sendiri mampu dan keizinan-Nya.

entah kenapa dengan hati aku ini.
cemburu dengan mereka yang berkongsi cerita.
aku yang hanya mendiam.

wahai mulut, buka lah.

aku takut mereka akan salah tafsir.
aku takut.
kalau lah aku ada kawan yang faham cerita aku.
yang ada di sisi aku.

tapi mereka semua sibuk dengan urusan mereka.

aku walaupun sibuk tapi bila mereka perlukan aku, i try my best to be with them.
i try.

nak cari kawan lelaki, tapi ramai tak sudi.
yang sudi pula, suka pada aku.

why we just cant be a friend?
just a friend.

when i like someone.
i can tell you the story.
and you always give me some advice.

oh.
how i wish i can have that kind of friend.
how i wish.


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Friday, February 1, 2013

... bila hati takut ...

0 cinta utkku
Aku takut nak bercinta lagi tahu.
sebab aku tak suka kena marah. kalau kena tegur mungkin boleh diterima. 
tapi ditengking?
di marah?
di herdik?
memang aku takut.
 
aku ada prinsip dimana bila ada lelaki naik tangan dengan aku yang aku akan terus angkat.
for siyesly ini bukan main-main.
 
aku tak tahulah nak buat macam mana dah.
aku buntu tau.
sayangkan dia atau sayangkan diri sendiri dan masa depan.
 
aku kalau bab kena marah ni memang makan masa nak pulih. 
bagi aku, tak payah berbaik pon lagi bagus.
aku tak kisah.
aku tak heran dan aku pun tak batak.
 
entah lah. aku kat opis. dan banyak benda menganggu fikiran aku.
i need time to breath.
 
i need my book. 

 
…: Sindarela Story :…

Wednesday, January 30, 2013

... Lawa atau tidak? ...

0 cinta utkku
Aku hanya gadis biasa.
Tak lawa dan tak cantik.

Tipulah jika aku tidak cemburu pada mereka yang lawa paras rupa.
Tipulah jika aku tidak cemburu pada rupa mereka yang begitu sempurna.

Ini bermakna aku tidak bersyukur.
Dan ya. Aku sedar akan itu.
Aku sedar Tuhan telah mencipta paras rupa umatnya sendiri.
Dan kita patut bersyukur dengan rupa yang ada.
Bukannya makin berasa tidak puas hati.

Berdosakan aku?
Aku tahu.
Aku sedar. Cuma kadang kala syaitan suka menganggu aku.
Syaitan suka menyesatkan aku.

Jodoh itu Tuhan yang tentukan.
Dan aku terima.
Seperti aku memaksa diri aku untuk menerima keliling aku dengan paksaan pula.

Alahai hati.
Tolonglah ikhlas.
Alahai hati.
Tolonglah redha.
Alahai hati.
Bersyukur lah.

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Usagi Sailor Moon - Link Select