Wednesday, December 7, 2011

✖ ketidakpuasan hati ✖

janji. aku tahu kau pernah berjanji kau tidak akan tinggalkan aku. tapi kenapa sekarang kau mendiamkan diri kau. kenapa? aku mencari kau bagai orang tiada matlamat hidup. tapi kau masih hilang begitu sahaja. kau lupakah hari bahagia itu bakal tiba, kenapa kau buat aku menanggung semua derita ini sendiri?

kenapa?

diamnya dirimu, hilangnya dirimu buat aku semakin beku dalam hati sehinggakan muncul satu perasaan yang sudah lama aku simpan dalam peti hati. ya. ego aku muncul semula. emosi aku tidak menentu lagi. pasti aku beku dan dingin bila kau muncul semula.

aku bukan tunggul kayu. aku bukan batu ditepi jalan. kau sepak bila kau mahu sepak. kau pijak bila kau mahu pijak. dan kau biarkan aku ditepi jalan bila kau rasa kau sudah temui batu sungai yang lebih indah dan kau simpan ia dalam akuarium mu.

tidak. aku bukan tunggul kayu. aku bukan batu ditepi jalan. aku manusia. aku seorang gadis yang ada hati dan perasaan. aku seorang perempuan yang ingin menjejaki kaki ke alam wanita.

bukan sengaja aku tidak puas hati dengan apa yang aku ada. aku puas hati. aku bersyukur sangat-sangat. tapi bila kau buat aku seperti manusia mesin. aku mengundur diri. cukuplah. janganlah kau berjanji manis lagi dengan aku. cukuplah disini.

aku sudah penat mengikut kau. sekejap kau kata utara. sekejap kau kata selatan. bila aku keliru dan marahkan pendapat itu. kau kata aku kata bukan-bukan.

terima kasih. terima kasih. jangan salahkan aku andai hati ini sudah tertutup untuk kau.

usahlah kau menagih pada aku apa-apa pada hari bahagia aku. aku tidak mahu berjumpa dengan kau.


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

1 cinta utkku:

Anonymous said...

Today is good indisposed, isn't it?

Usagi Sailor Moon - Link Select