Wednesday, August 17, 2011

✖ belum tiba masa itu ✖

Untung kau masih boleh menikmati hari-hari muda mu.
Untung kau masih boleh disayangi walaupun kau rasa tidak mungkin terjadi.
Untung kau masih boleh merubah hidup kau.

Tapi
kau tidak sedar semua itu bukan?
Kau masih tidak reti bersyukur bukan?
Kau masih belum matang bukan?

Kesentapan berlaku.
Salah siapa?
Tidak salah kau ingin menjadi dewasa.
Tidak salah kau ingin berkawan dengan orang dewasa.
Tapi pemikiran kau masih belum dewasa.

Kalau orang lain mahu putarkan masa betulkan keadaan lalu.
Kenapa kau tidak menghargai semua itu?
Kerna kau masih boleh memperbetulkan keadaan kau.

Gelaran panggilan memang tidak penting.
Tapi yang penting adalah gelaran itu adalah tunjuk tanda hormat sesama manusia.
Sahabat memang penting.
Tapi sahabat paling sebenar adalah adik beradik.

Aku tidak melarang kau berkawan dengan orang dewasa.
Tapi ambil yang putih sahaja bila berkawan dengan mereka.
Bukan kisah hitam mereka.
Sebab setiap manusia nasib mereka berlainan.

Jangan menyesal dengan pemilihan jalan hidup kau.
Kerna kita tidak boleh mengundur.

Kan elok bermanja.
Akan disayangi.

Manusia memerlukan kasih sayang untuk terus hidup lama.

Tapi satu soalan.
Perlu sangat ke kau dilayan seperti dewasa?
Sedangkan kau belum capai setahun jagung.
Bersyukur dengan apa yang ada.
Bukan menrungut mahu mejadi tua.


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

2 cinta utkku:

InderaRedhzuan said...

aku pejam mata .
harap mimpi lagi .
mimpi macam sebelum ini .

aku henyak badan ke tilam .
tutup rapat rapat mata .

mimpi .
datang la lagi .
sebab bila mimpi ,
bisa aku berjumpa dia lagi .

mimpi .
datang la lagi .
sebab kau punca aku berilusi .
disaat fantasi mula menguasai hati .
untuk mengejar sesuatu yang tak pasti .

mimpi .
datang la lagi .
biar aku bersemangat tempuh realiti .

mimpi .
bila realiti dan fantasi bersatu .
aku mahu kawal mimpi .
jadi ,
aku boleh mimpi apa yang aku impi .
meski di realiti ,
aku masih tak bisa miliki .





*lepas baca title blog awak , terus dapat idea tulis #kata atas tu . ambil lah = ) , anggap hadiah perkenalan kita . add saya kat facebook . inderaredhzuan@yahoo.com

☻UsaGi NaNa☻ said...

nice word. ske sgt2..10Q...

Usagi Sailor Moon - Link Select