Sunday, July 25, 2010

✖u make me look stupid✖

0 cinta utkku
you make me look like stupid...
you make me suffer...
you make me be a sad girl...
you make me want to cry...
you make me worry about u all day...

why you doing this to me??
until now...
i still don't know your excuses...

actually...
i don't want hear what your excuses...
cause it can make me crying...
enough already what had you done...
you make me suffer...
worst than my nightmare...

you laughing...
you make fun of me...
are you happy???

all day i thinking about you...
call you 100 times..
but you never pick up...

message you 1000 times...
but you never reply...

you make me worried..
you make me insane...
i always thinking about you...
don't you thinking about me either???

you so cruel...
you make me hate you...
i hate you...
i hope i never see you again...
never...
never in my life...

thank you cause make me suffer cause of you...
thank you...
it looks like i not make for you...

p/s: love is hurting me!
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Wednesday, July 21, 2010

✖kekalahan aku,kemenangan mu✖

2 cinta utkku
gembiranya kau..
bahagianya kau...

kekalahan aku..
adalah kemenangan mu..

melihat aku terjatuh..terduduk..dan tersandung...
dan kau...tertawakan aku...

puas hati kau??
ketawa hingga keluar air matamu..

tidak mengapa..
aku tidak hirau akan ketawa mu yang mengilai...

mungkin..hari ini nasib aku malang...
tapi..esok tidak mungkin...

kau pasti akan kalah jua satu hari nanti..
mungkin bukan ditangan aku...
tapi mungkin ditangan orang lain yang jauh lebih kejam dari aku..

bila tiba masa itu...aku hanya mampu melihat kamu dari jauh...

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Tuesday, July 20, 2010

✖aku rindu kamu✖

0 cinta utkku
gelak tawa mu...
cerita donggeng mu
yang sering membuat aku ketawa..
suaramu..
jelingan mata mu...

oh...
semua itu pasti membuat aku keangauan..
sering kali bermimpikan kamu...
sering kali mengingati mu...

sentuhan mu..
kehangatan mu jua..
membuat aku rasa selesa untuk terus mendampingi mu..
aku suka bila kita bersama..
aku suka jumpa kau setiap hari...

adakah ini bermakna aku rindukan kamu??
ohh...
aku rindukan kamu...

pasti aku akan doakan kau dalam setiap doa ku...
aku amat menrindui mu..

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

✖Yakinkan Aku✖

0 cinta utkku
sayang...
betulkah kau mencintai aku??
benarkah kau sayangkan aku??

sayang...
maafkan aku kerna ragu padamu...
bukan sengaja...

tapi...

kau tahu kan kisah silam aku..
aku seorang yang mudah serik...
seorang yang tidak ingin sejarah lalu berlaku berkali-kali...

sejak itu...
hati aku...
diri aku..
sukar untuk menerima insan lain...
mencintai dan menyanyangi insan lain...

aku tahu kau sayang dan cinta kan aku..
tapi bila aku meminta kepastian..
kau tidak meyakinkan aku...
malah kau berkata...
'jika itu yang kau rasa..mungkin itulah cara aku..'

oh...kau makin buat aku sukar untuk membuat keputusan..
kau makin membuat aku ragu-ragu pada dirimu..
kau membuat aku berfikir berkali-kali..

menyampahnya aku dengan cara itu...

sayang..
andai benar kau mencintai aku..
yakinkanlah diri aku...
aku tahu kau ikhlas..
tapi keikhlasan sahaja tidak mencukupi...

semoga kau dan aku capai kebahagiaan bersama~

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Monday, July 12, 2010

✖bukan aku jangka✖

2 cinta utkku
perasaan ini tidak akn aku lupakan..ia memberi satu kepahitan dan sukar utk aku telan...tapi aku teme seadanya diri mu...sedangkan diri aku pun tidak sempurna...bukan semua benda yang kau dan aku ingin kan menjadi kenyataan...

saat itu..timbul rasa bersalah yang amat sukar utk aku ungkap kn..apetah lg melupakn semua yg terjadi..aku tahu..benda yang lepas usah lah dikenang...tapi andai aku diberi kuasa ingin ku kawal semua keadaan spt yg kau rancang kn...

aku bukan malaikat malah aku bukan bidadari..aku hanya la seorg manusia biasa..jd..ape yg berlaku dan akn berlaku bukanlah jangkaan aku..

ingin menitis air mata aku bila kau lakukan begini pada hati aku...aku ingin melihat kau gembira bersama aku..tapi..itu semua hanya lah kegembiraan untuk aku seorg..bukan kah kita pernah berjanji untuk kongsi gembira bersama-sama??

ingin maratap pon tiada guna..semua benda sudah terjadi..ape yang terjadi antre kita..aku trima dgn ht terbuka..aku suka bila kau mendampingi aku...

sekian~
p/s:ESPANA!!!

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Wednesday, July 7, 2010

✖bukan aku tak sudi✖

0 cinta utkku
dup..dap..dup..dap..
bunyi jantung ku..
hai jantung...degupan mu membuat aku rasa sngguh resah...

malam aku jmpe kau..
mlm kite sedang borak biasa..
tetbe kau berkata..
"jom kite kawen.."

aku terdiam..
melihat wajah mu..yg penuh dengan bermakna utk kata2 mu..
mata mu..mamandang aku penuh dengan penantian..
mulut mu..tiada senyuman menanda kan kau bukan jenaka..

aku melihat langit...
langit hitam..
mencari bulan..
namun tiada..
diam dan diam...

lalu dia bangun dan berkata...
"we talk about it later."
dan kau berlalu tinggalkan aku di anjung rmh ku...

selepas melihat kau hilang dikepekatan malam...
tiba-tiba...

terjerit aku dalam hati...
kalau la aku leh ckp aku sudi kan bagus..
tp..
aku tiada kekuatan utk menyuarakan nye..
kerna...
diri aku masih blm sempurna..

duhai kasih..
tunggu la aku...
bila diri ini sudah sempurna..
kecapi semua impian aku..
sama-sama la kite kecapi bahagia...


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Saturday, July 3, 2010

✖aku benci kau✖

2 cinta utkku
masa aku berkenalan dgn kau...kau sungguh menyakitkan hati aku...
masa aku berkawan dgn kau..kita kerap bertengkar...
bak kata kawan-kawan kite..
kau dan aku bagai kan anjing dan kucing..

tiap kali aku sua dengan kau..
pasti perang mulut pon berlaku..
kata teman-teman..
jangan pula kau dan aku kawen satu hari nanti...

tapi bila satu saat tuh berlaku...

kau sentiasa menemani aku saat aku duka..
kau sentiasa ingin membuat aku ketawa..
kau sentiasa membuat aku tersenyum..
kau tidak akn benar kan air mata aku menitis..
dan
kau cuba sedaya upaya untk menceriakn aku..

dan dalam diam..aku mula senang dengan sikap mu..

tika aku sedang sendirian dlm bilik..mendengar radio..tiba-tiba..
lagu YUNA mengalun..tajuknya "YANG SEBENARNYA"..

aku tersenyum sendirian..
dulu aku bencikan kau..
kerna kau sungguh 'annoying' aku..

dulu aku pernah mara kau..
kerna kau kerap sakat aku...

dulu aku pernah merengus dengan kau..
kerna kau merimas kan aku...

sekarang aku sungguh selesa denganmu..

kau pula memang suda lama menyimpan perasaan padaku..
sbb itulah kau menyakitkan aku..
kerna ingin mendengar suara aku..

akan aku simpan perasaan itu..


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Thursday, July 1, 2010

☁dun act like u know me but u dun!!☁

0 cinta utkku
hate when some1 act like know me but dun...

i know who am i..aku tau diri aku tahap yg mne..aku tau x salah u judge me...aku tau aku kne teme komen kau psl aku..tp..y??everything i do u nk komen...y???please give me some space to breath okeh..

aku kekadang jenis yg ske melalut..jenis skenk citer tp citer tuh xde kne mgne..tp..aku ske umpama kn citer aku..pusing2 dlu br aku the point..hahaha..

tp aku bkn jenis ske laga kan manusia atau belit kn citer...andai org tnye aku ape kes die dgn die..aku akn ckp.."sush nk citer..aku xnk dpt tittle mulut busuk..better ko tnye sndri.."..tuh sje..

ok..tuh xde kne mgne..juz nk explain aku jenis yg cmne..

back to the point is..i want some1 to paham aku..bkn story aku..aku xnk dgr komen psl org tuh..org nih..ok..thats mean ko da kutuk org tuh dan wat aku terpikir nk teme org tuh atau x...aku ske cara TTM aku..penah die dtg rmh..kmi lepak2..then aku mke sedey jmpe die..
kami berbual didpn rmh aku..then die tnye

TTM: ape mslh??
aku: xde ape la..(cm selalu aku jenis perahsia)
TTM: ckp la..jgn cmnih..cube ckp..

(okeh die da desak ckit maka aku pon ckp la ape mslh aku..mslh famili je..aku nih kalo mslh famili memg berat mulut giler2..berat..korg kalo bkn kwn sekolah aku..korg xkn tau latr belakang famili aku..even..bkn tau seluruh famili aku tau..hnye tau ape yg dorg nmpk je..)

tgh2 aku citer mslh aku..aku nages..nages dpn TTM aku..huhuhu..malu nye..aku xtau la die phm o x citer aku..tp die ckp..

TTM: dala..jgn nages...
aku: mne ada..(ske nafikn..hahaha)
TTM: ske sgt nafikan ek..(smpai lap air mte aku..)
aku: hingus xnk lap??hihihi..
TTM: lap sndri..

kami pon gelak sme2..hihiihi...die ckp lg..

TTM: sabar la ek...awk kn tabah..pape pon they ur famili..jgn lak nk lari kn dri ek..
aku: (senyum kelat..hihi)..
TTM: nt kite kwen dok rmh sndri..

ala..sekadar nk sdp kn aku je..hohoho..xpe la..lyn jela ckp die..xde mood nk bangkang..

ok..tuh br phm aku..aku tau die x phm story aku..tp die phm aku..aku xske org yg aku syg kutuk org yg aku syg..aku tau ko ada hak nk komen..tp jgn cmtuh..ko mkin wat aku benci ko..ok..

aku xske sgt judge org len..sikap o personaliti seseorg is subjektif..ble2 mse je ia leh berubah kn..aku akn ckp psl seseorg is..zero..if u nk tau psl die..u sndri talk to tge person..even aku da lme kwn..kwn dr aku umo 16 thn..aku hnye akn ckp benda baik je psl die..bnda buruk psl die..aku je tau..no komen aku akn ckp..bkn pe..dr aku bercerita buruk psl org..bek aku ckp diri aku lg buruk...ok??cermin dri sndri..aku tau kite nk komen tp!! better tutup mult la..

aku ske slh kn dri sndri even bkn slh aku..aku ske nages psl sume bnda even xde kaitan dgn aku..pelik kn??tp tuh la yg benar okeh..crying is my best frewn..

ko org yg aku syg..plz...juz hear what my story..dun komen org yg ada dlm story tuh..ko x knal die sgt..ko xde bsme die 24jm..plz..aku story coz aku nk ko phm aku..bkn story aku..pape hal aku citer,aku nk ko ckp..

ko: sabar la..mgkin ada hikmah..
ko: semoga berjaya..lulus o x..kite kne cube..(even da tau aku memg akn gagal..)
ko: knp sensitip nih???period ke??
ko: tabah la ek..nt kite pikir sme2 cmne nk setel kn..(nih cm phm ckit la mslh aku..cm aku ckp,"cmne nk setel kn nih?)

phm x??mgkin aku je yg phm citer nih..hihihi~..xde sape akn phm pon..

aku memg sush nk diphm k..tp tuh la yg benar..

p/s::: tgk youtube lg best..mls nk on fb..nt2 la..rse cm off fb je..

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

✔salah ke??✔

0 cinta utkku
aku xtau cmne nk mule kan citer nih..tapi..aku try luah kan menggunakan akal dan hati at the same time...

judging me memang x salah andai anda da kenal aku..tp..memg aku akn trse hati..tapi..give me some space to breath..jgn desak aku menerima 1 benda tuh dgn cpt..

ok..sometimes aku memg ske war2 kn bnda yg x pasti..cth..ujian MEDsi..hihi..ok..aku penah dpt ujian tuh tp aku gagal..(sedey nye)..even aku ada harap aku lulus ujian tuh tp aku x lulus...story pon begin..aku ada tnye kwn2 dlm fb sape ada amik ujian Medsi..ok la..tnye la coz i'm zero about the test..xpe la kn aku tnye..aku ckp lebey kurg cm nih.."sape ada amik ujian medsi??ujian tuh cmne??"..bkn aku nk riak,bongkak,bangga yg aku dpt ujian tuh..(aku tau ada org aggp aku cmtuh)..

soklan:salah ke tnye pendapat dan pandangan??

aku tau aku xkn LULUS ujian tuh..tp blm cube blm tau..not all yg kite guest it true kn??ok..ujian medsi tuh aku xdpt aku anggp die bkn rezeki aku..dan aku jdkn ia kenangan terindah..coz..aku penah ujian medsi!!hahahha..dlm famili aku..xde pon amik test tuh..(batak kn??)..

dan pas aku tau aku xdpt..memg sentap la..tp..aku rse aku x nages la..hmm..ok..aku seorg yg kuat nges..cewek..ape leh wat kn..da memg..huhuhu~..sape yg x kecewa??its worst nite mare ble dpt tau kite gagal..byg kan tulisan "GAGAL" tuh huruf beso dan merah...hohoho..sentap la..yep..aku mudah sentap..

aku dak yg penuh dgn emosi..sensitip segala sensitip..tp otak aku obligasi..aku jenis ske menangis..menangis hr nih o 3 hr kot..tp pastuh aku bangkit dan usaha..hahaa...x serik2..hihiihi..rezeki kn..try jela..peluang sila ambik k..

juz aku ske amik kesempatan terhadap manusia...huhuhuhu~perlu ke??xde kne mengne dgn idop aku pon...ape lg ek??owh ya..ada citer len..tp...tuh nt en3 len..


p/s::: bengkak nye hati..mate pon join sekali..

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Usagi Sailor Moon - Link Select